Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Şık: Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi kutlu olsun”

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Şık:  Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi kutlu olsun”

Kadınlarımıza seçme ve seçilme haklarının tanındığı 5 Aralık 1934'ün yıldönümünde MHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Semra Şık, kutlama mesajı yayımladı.

Kadınlarımıza seçme ve seçilme haklarının tanındığı 5 Aralık 1934’ün yıldönümünde MHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Semra Şık, kutlama mesajı yayımladı.
Şık, 5 Aralık 1934 gününün kadınlarımıza seçme ve seçilme haklarının tanındığı çok önemli bir gün olduğunun altını çizdi.
MHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Şık, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Dünyanın birçok uygar ülkesinde kadınlara henüz seçme ve seçilme hakkı verilmemişken ulu önder Atatürk, Türk kadınına bu hakların verilmesini sağlayarak kadına ne kadar değer verdiğini göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti bu konuda birçok batılı ülkeyi de öncülük etmiştir. Kadın bugün yerel yönetimlerde, siyasi partilerde ve parlamentodadır. Ancak, ülkemizin kadınları siyasi katılım açısından hala istenilen düzeye gelememiştir. Terörü besleyen en büyük sosyal afetin işsizlik ve yoksulluk olduğu ülkemizde çağdaş Türk kadını Atatürk ilkelerinin korunması, demokrasiyi yerleşmesi adına politikada daha fazla yerini almalıdır. Mecliste çoğalmalıdır. Mücadeleyi içimizde değil dış güçlere ve onlara yerli işbirlikçilerine karşı vermeliyiz. Her geçen gün kadınlarımızın hayatın her safhasında daha da ileriye gitmeleri temennisiyle, seçme ve seçilme hakkının tüm kadınlarımıza kutlu olmasını dilerim.”



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı